INNOTOOLS OY - jukka@innotools.fi +358 400 654 753. Lemminkäisenkatu 36, 20520 Turku, Finland.

InnoTools Oy
FI | EN
Personal Kanban board example

Kuinka voit parantaa etätyötehokkuutta käyttämällä staattisia viestilappuja?

2000-luvulla töitä on alettu tuomaan entistä enemmän kotiin. Nyt Covid-19:n aikana ennätysmäärä ihmisiä työskentelee kotoa. Vaikka etätöissä on myös etunsa (kuten työpaikalle matkustamiseen säästetty aika), kotona on paljon häiriötekijöitä, jotka vaikeuttavat tehokkuuden ylläpitämistä. 

Normaalien työtehtävien lisäksi kotona on myös henkilökohtaisia tehtäviä, kuten koiran viemistä ulos tai ruoanlaittoa lapsille. Tämän vuoksi tehtävälista on suurempi ja koska kaiken suorittamiseen jää harvoin aikaa, tehtävät kannattaa priorisoida. Tähän erinomainen tapa on visualisointi.

Tässä artikkelissa annamme esimerkkejä siitä, kuinka voit käyttää staattisia Innox Notes -viestilappuja kotona etätyötehtävien visualisointiin ja työtehokkuuden parantamiseksi. Visualisointi on tärkeää, koska Shift eLearningin mukaan 90% aivoihin välitetystä tiedosta on visuaalista, visuaalinen tieto prosessoidaan aivoissa 60 000 kertaa nopeammin kuin teksti ja ylipäänsä 65% väestöstä on visuaalisia oppijoita. 

Suurimman hyödyn saamiseksi suosittelemme käyttämään sekä erivärisiä että erikokoisia Innox Notes -viestilappuja, mikäli mahdollista. 

 

1. Tunnista ja priorisoi työtehtävät visuaalisesti

Hyvä tapa aloittamiseen on, että tunnistat jokaisen päivän alussa 3-5 tärkeintä tehtävää ja laitat ne tärkeysjärjestykseen Innox Notes -viestilappujen avulla. Yksi tapa visualisoida työtehtävät on käyttää esimerkiksi oransseja viestilappuja kaikista kiireellisimpiin tehtäviin, keltaisia kiireellisiin tehtäviin ja vihreitä vähiten kiireellisiin tehtäviin. Tämän lisäksi voit käyttää myös vaaleanpunaisia ja sinisiä viestilappuja vaikkapa henkilökohtaisten tehtävien merkintään.   

2. Tee oma Kanban-taulu hallitaksesi työtehtäviäsi

Nyt kotona työskenneltäessä, meillä voi olla liian monia asioita tehtävälistallamme ja lopputuloksena mitään ei saada valmiiksi. Asiat joko unohdetaan tai lopputulos tehdään huonosti. Täten suosittelemme henkilökohtaisen Kanban-taulun käyttöä, mikä on yksinkertainen tapa parantaa omaa tehokkuutta ja tuottavuutta. 

Digite käy läpi henkilökohtaisen Kanban-taulun perusteellisemmin, mutta yksinkertainen Kanban-taulu sisältää vain 3 saraketta, jotka ovat: “To Do” (tehtävät), “Doing” (työn alla) and “Done” (tehdyt työt). Ylhäällä oleva artikkelikuva näyttää esimerkin tästä. Henkilökohtaisen Kanban-taulun 2 tärkeintä periaatetta ovat:    

  • – Visualisoi työsi
  • – Rajoita keskeneräisiä töitäsi   
 
Käytä taulun tekemiseen tunnistettuja tehtäviä ja muista rajoittaa keskeneräisen työn määrää (taulun työn alla -kohta). Usein meillä on liikaa tekemistä kotona ja viimeisimmät tutkimukset osoittaavat, että ihmisten aivot eivät ole erityisen taitavia suorittamaan useaa asiaa samanaikaisesti (multitasking). Eli mitä useampaa asiaa yritämme tehdä kerrallaan, sitä huonommaksi työn laatu menee. Kanban kannustaa sinua rajoittamaan tekemääsi työn määrää ja tekemään jo aloittamasi asiat loppuun ennen uusien tehtävien aloittamista. “Lopeta aloittaminen, aloita lopettaminen” on Kanbanin mantra. 
Staattisten viestilappujen avulla voit luoda Kanban-taulun melkein mihin tahansa pintaan. Viestilaput tarttuvat paremmin kuin perinteiset liimalaput, niitä voidaan siirtää vapaasti ja ne eivät jätä jälkiä. Voit myös käyttää A1-kokoisia staattisia valkotauluja taustalle kirjoittaaksesi ylimääräisiä muistiinpanoja viestilappujen ympärille.    

3. Muista pitää myös taukoja

Science Daily tutkimukset osoittavat, että 15 minuutin tauon pitäminen voi parantaa tuottavuuttasi ja auttaa paremmin valmistautumaan seuraavaan tehtävääsi. Kirjoita Innox Notes -lapuillesi muistutus tauon pitämisestä ja pidä myös viestilaput lähellä, sillä usein saatat saat myös uusia ideoita tauon aikana, mistä enemmän seuraavassa kohdassa.

4. Kirjoita ideasi muistiin heti kun ne tulevat

Erityisesti nyt kun elämme nopeatempoisessa maailmassa, joissa meitä pommitetaan jatkuvasti kymmenillä viesteillä, altistumme helposti stressille. Aina kun sinulla on mahdollisuus, avaa mielesi ja kirjoita ideasi muistiin, jotta olet valmis tunnistamaan ja priorisoimaan ne myöhemmin.

5. Käytä klassista ”älä häiritse” -viestilappua tarvittaessa

Jos tarvitset yksityisyyttä esim. puhelun soittamista tai raportin kirjoittamista varten, kirjoita Innox Notes tai Innox Pads -viestilapuille viesti, jotta sinua ei häiritä tärkeän työn aikana. Anna muistilapulla myös ohjeet siitä, milloin ja miten sinuun voi olla yhteydessä.

Mitkä Innox-tuotteet sopivat työtehokkuuden parantamiseen?

Kaikki staattiset muistilaput ovat erinomaisia tehtävien ja ideoiden visualisointiin. Suosittelemme käyttämään mahdollisimman monia värejä ja useita eri kokoja visuaalisoitiin. Täten olemme luoneet erilaisia Innox Notes -projektipaketteja, jotka sisältävät kätevästi monivärisiä viestilappuja sekä staattisia valkotauluja samassa paketissa.   

Voit myös ottaa yhteyttä meihin tai soittaa +358 400 654 753 tai lähettää sähköpostia jukka@innotools.fi